Talentprogramma: wetenschappelijke training voor masterstudenten

Het Talentprogramma is een speciale onderzoeksopleiding van 30 ec dat náást en bovenop het Masteronderwijs wordt aangeboden aan een geselecteerde groep van circa 15 talentvolle studenten.

Het Talentprogramma vormt samen met de promovendi-opleiding de onderzoeksopleidingen van het E.M. Meijers Instituut. Het programma bestaat uit een uitdagend pakket van theoretisch diepgaande vakken waarbij met behulp van verschillende onderzoeksmethoden een concreet juridisch probleem wordt onderzocht.

Daarnaast vormt een (korter of langer) studieverblijf aan een buitenlandse topuniversiteit onderdeel van het programma. Ten slotte dienen de deelnemers een individueel onderzoeksvoorstel op te stellen ten behoeve van promotieonderzoek, dan wel een publicabel artikel te schrijven onder begeleiding van één van de Fellows van de faculteit.

De deelnemers van het Talent Programma 2016-2017

De deelnemers van het Talent Programma 2016-2017

Voorsprong met talentprogramma

Doel van het Talentprogramma is om in onderzoek geïnteresseerde studenten al tijdens de Master op een systematische wijze kennis te laten maken met wetenschappelijk onderzoek. Masterstudenten die het Talentprogramma hebben gevolgd, hebben bij hun sollicitatie een voorsprong op andere afgestudeerde juristen. Zij hebben niet alleen geleerd een wetenschappelijk onderzoek op te zetten en uit te voeren, maar hebben voorts laten zien in staat te zijn om, naast een drukke Master, prestaties te leveren op hoog niveau.

Meer informatie

Meer informatie over het Talentprogramma vind je op onze Engelstalige website.

 
Laatst Gewijzigd: 26-09-2016