19 mei | NJB-salon: Interactie tussen rechtsgebieden

Bestaat er nog een formele hiërarchie tussen rechtssystemen? Is het verschil tussen publiek- en privaatrecht nog relevant? Prof. Walter van Gerven (voormalig Advocaat Generaal bij het Hof van Justitie) en prof. Steven Lierman (referendaris bij het Hof van Cassatie) gaan hierop in.

Nationaal recht, privaatrecht, publiekrecht, Europees recht, internationaal recht – zoek de verschillen... 

Op donderdag 19 mei zijn voormalig Advocaat-Generaal bij het Europees Hof van Justitie prof. Walter van Gerven (Leuven) en referendaris bij het Hof van Cassatie prof. Steven Lierman (Antwerpen) te gast op de Leidse rechtenfaculteit. Zij zullen spreken naar aanleiding van hun 'Algemeen deel' in de reeks Beginselen van Belgisch privaatrecht. Hierin bespreken zij de toenemende wisselwerking tussen rechtsgebieden. Dit symposium wordt dan ook georganiseerd op initiatief van het Leidse profileringsgebied ‘Interaction between legal systems’, in samenwerking met het Nederlands Juristenblad.

Tijdens dit symposium gaan de sprekers in op prangende vragen zoals: ‘Bestaat er nog een formele hiërarchie tussen rechtssystemen?’ en ‘Is het verschil tussen publiek- en privaatrecht nog relevant?’ De sprekers zullen worden bijgestaan door de panelleden Prof. Willem Witteveen, Dr. Carel Smith en dagvoorzitter Prof. Tom Barkhuysen. Daarnaast is er ruim gelegenheid voor vragen en discussie met de aanwezigen.

Verslag van deze dag


Vragen?

Voor eventuele vragen kan te allen tijde contact opgenomen worden met één van de organisatoren: symposiumILS@law.leidenuniv.nl 

 
Laatst Gewijzigd: 07-09-2012