Afdeling Bedrijfswetenschappen

Tweede Leidse Masterclass voor Alumni

Op 3 november 2015 organiseert de Universiteit Leiden de tweede Leidse Masterclass voor alumni, waarin ditmaal het thema ‘Effectief in verandering’ centraal staat. De inschrijving hiervoor is open voor alle Leidse alumni.  


Anthon Verweij benoemd tot secretaris INSOL Europe Academic Forum

Tijdens najaarsconferentie van INSOL Europe Academic Forum in Berlijn is Anthon Verweij , promovendus bij de afdeling Bedrijfswetenschappen, benoemd tot secretaris van het INSOL Europe Academic Forum . Anthon heeft daarbij de werkzaamheden overgenomen van professor Paul Omar van Nottingham Trent University.


Preventie en aanpak privé-schulden schieten ernstig tekort

Een combinatie van verschillende gedragingen vergroot de kans op financiële problemen. Voor deze gedragingen en de oorzaken van financiële problemen is te weinig aandacht in preventie en aanpak van deze problemen.” Dat concludeert Nibud-onderzoeker Tamara Madern. Op 17 september 2015 promoveert zij op haar proefschrift "Op weg naar een schuldenvrij leven".


René Orij naar congres in Tallinn

Deze week bezoekt René Orij van de afdeling Bedrijfswetenschappen het congres van European ccounting Association. Het jaarlijkse congres vindt dit jaar plaats in Tallinn, Estland.