Afdeling Bedrijfswetenschappen verzorgt 'out-of-court workout game' in Zambia

Op 12 oktober verzorgde Jan Adriaanse een 'workout game’ in Lusaka, Zambia. De workshop vond plaats tijdens de jaarlijkse African Roundtable van INSOL Internationalen de World Bank Group.
Het thema van dit jaar was ‘Building Africa’s Credit Environment for Growth: how insolvency regimes can improve the cost and availability of credit’.


Workout game

De workout game betrof een simulatie van een Afrikaanse onderneming in zwaar weer, waarbij zes teams werden uitgedaagd in de rol te kruipen van management, banken, investeerders en mediators. De speciaal voor de gelegenheid geschreven case-game is gebaseerd op Harvard negotiation theory, ADR/mediation en Game theory en geeft deelnemers inzicht in de complexiteit van onderhandelingen in de schaduw van het insolventierecht.
In een spannende en uitdagende setting, waarin ook tijdsdruk een belangrijk element was, speelden ruim 70 deelnemers van de conferentie het spel alsof het een werkelijke reddingsoperatie betrof. De teams bestonden uit insolventierechtadvocaten, rechters, herstructureringsspecialisten en bankiers uit onder meer Oeganda, Zambia, Malawi, Zuid-Afrika, Nigeria, Mauritius en Kenia.


De afdeling Bedrijfswetenschappen doet onderzoek op het snijvlak van bedrijfswetenschappen en het insolventierecht. Deze game wordt ook gebruikt in het vak Turnaround management and bankruptcy law, dat onderdeel is van de afstudeerrichting Bedrijfswetenschappen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met prof. dr. Jan Adriaanse.


Laatst Gewijzigd: 23-10-2013