Tweede Leidse Masterclass voor Alumni

Op 3 november 2015 organiseert de Universiteit Leiden de tweede Leidse Masterclass voor alumni, waarin ditmaal het thema ‘Effectief in verandering’ centraal staat. De inschrijving hiervoor is open voor alle Leidse alumni.  

Inhoud

“Geen mens stapt twee keer in dezelfde rivier, want het is niet dezelfde rivier noch is hij dezelfde mens.”  - Heraclitus

We leven in een tijd waarin veranderingen elkaar in steeds sneller tempo afwisselen. Vragen worden complexer, het zicht op een eenduidige oplossingsrichting steeds minder helder. Hoe speel je daar als organisatie op in?
En heb je als individu nog wel invloed op die veranderingen? Is de enige manier om je tegen die veranderingen te ‘wapenen’ ze te accepteren en mee te bewegen? En zo ja, welke kansen brengt dat met zich mee?

Deze tijd vraagt ons steeds meer het ‘oude’ beheers & control-denken los te laten, de innovatieve kracht en creativiteit van meerdere partijen bij elkaar te brengen en afwisselend ruimte te laten en regie te pakken.
Maar hoe doe je dat? En hoe hoog is je comfort in het omarmen van verandering? Wat vraagt het van compliance? En waarin kun je als professional nog effectief zijn?


Wat u kunt verwachten

Bij bovenstaande vragen en meer staan we stil in de tweede Leidse Masterclass voor alumni.

We bespreken verschillende manieren om naar verandering te kijken en kijken wat er wel of niet nodig is om een verandering te begeleiden. Ook gaan we in op wat ‘lerende organisaties’ zijn, hoe ze werken en wat het van professionals vraagt om in zo’n lerende organisatie actief te zijn.

Tijdens de masterclass krijg je tips & tricks die je in je eigen praktijk kunt toepassen om effectief om te gaan met verandering. De masterclass wordt verzorgd in samenwerking met het Center for Professional Learning van de Campus Den Haag. Inspirerende sprekers geven hun visie op verandering in deze tijd en de gevolgen voor jou en je organisatie.

De sprekers

De masterclass wordt gegeven door o.a. prof. dr. mr. Jan Adriaanse, hoogleraar Turnaround management aan de Universiteit Leiden en mr. dr. Joris van der Voet, Assistant Professor in Public Management aan de Universiteit Leiden, Campus Den Haag. Meer informatie over de sprekers vindt u onderaan deze pagina.

Hieraan voorafgaand bespreken Anouk van Valk, Learning Consultant en Leon Weerts, Leader Sales Excellence & Change Manager de case over het verandertraject sales binnen Air France-KLM.

Aanmelden Leidse Masterclass

Alle Leidse alumni kunnen zich hiervoor aanmelden via dit formulier.

Datum   : Dinsdag 3 november 2015
Tijd       : 19.00 tot 21.30 uur (afsluitend borrel)
Locatie  : Kamerlingh Onnes Gebouw (rechtenfaculteit) te Leiden.
Kosten  : € 29,50
Inschrijven: U kunt zich online aanmelden

Contact : info@alumni.leidenuniv.nl 

De masterclass is ook te vinden op Facebook.

Over prof. Jan Adriaanse

Prof. dr. mr. Jan Adriaanse is hoogleraar Turnaround management aan de Universiteit Leiden.

Hij is tevens werkzaam als adviseur voor velerlei organisaties die vanuit verschillende invalshoeken met strategiewijziging, turnaround management en strategische ondernemingsvraagstukken bezig zijn.

Adriaanse is oprichter en directeur van Turnaroud Powerhouse. Daarnaast is hij samen met professor Iris Wuisman projectleider van het INSOL Europe Research Project: European Best Practice Principles for Insolvency Office Holders.

Adriaanse schreef drie boeken over turnaround management en een veelvoud aan wetenschappelijke artikelen. 


Over mr. dr. Joris van der Voet

Mr. dr. Joris van der Voet is Assistant Professor in Public Management aan de Universiteit Leiden, Campus Den Haag. Hij richt zich in zijn onderzoek op organisatie verandering in publieke sector, leiderschap, cut back management en medewerkerstevredenheid.

Van der Voet geeft les in de vakken: Management and Performance, Change Management, Leiderschap en Organisatie verandering in de Publieke Sector. Hij werkte van 2008 tot 2014 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, afdeling Bestuurskunde. 

Van der Voet verdedigde in januari 2014 zijn proefschrift “Leading Change in Public Organizations”. Daarna werkte hij als onderzoeker voor de Erasmus Universiteit aan een European Seventh Framework onderzoeksprogramma op het gebied van hervormingen in publiek management (COCOPS). Ook werkte hij voor het Institute of Public Governance and Management van de ESADE Business School in Barcelona aan een European Seventh Framework onderzoeks programma over innovatie in de publieke sector (LIPSE).


Laatst Gewijzigd: 28-10-2015