Minor Bedrijfswetenschappen

Studenten kunnen Bedrijfswetenschappen combineren met hun hoofdstudie.

Wat is een minor?

Een minor is een samenhangend pakket van (keuze)vakken op een bepaald vakgebied waarvoor geen ingangseisen gelden, d.w.z. dat (op een enkele uitzondering na) het toegankelijk is voor studenten van alle Leidse bacheloropleidingen die hun propedeuse hebben behaald. De omvang van een minor is 30 EC, de studielast van een half studiejaar. Het etiket 'minor' maakt ook buitenstaanders duidelijk dat het gaat om méér dan een enkel keuzevak.


Behoefte aan bedrijfskundigen

Koppel je vakkennis aan financieel-economische deskundigheid, bedrijfskennis en managementvaardigheden.

Grote ondernemingen, ziekenhuizen, onderzoeksinstituten en organisaties hebben behoefte aan mensen die een grondige kennis van hun vakgebied koppelen aan financieel-economische deskundigheid, bedrijfskennis en managementvaardigheden. De minor Bedrijfswetenschappen in combinatie met je eigen studie biedt deze kennis en vaardigheden. Hiermee haal je het beste uit twee werelden en krijg je een goede voorbereiding op je toekomstige loopbaan!


Opbouw van de minor

De minor Bedrijfswetenschappen bestaat uit twee delen van ieder 15 EC: Bedrijfswetenschappen I en Bedrijfswetenschappen II. De minor bedrijfswetenschappen wordt in één collegejaar aangeboden.

De minor Bedrijfswetenschappen richt zich op organisatorische, personele, financiële en marketingtechnische vraagstukken die zich binnen organisaties kunnen voordoen. Deze minor geeft je inzicht in verschillende bedrijfswetenschappelijke disciplines als financiering, strategie, human resource management, ondernemerschap, accounting en marketing.


 

Onderwijsprogramma

Het programma van de minor Bedrijfswetenschappen is als volgt:

Bedrijfswetenschappen I (eerste semester):

Entrepreneurship and Innovation (5 EC)
Management Accounting (5 EC)
Marketing Management (5 EC)

Bedrijfswetenschappen II (tweede semester)

People and Organizations (5 EC)
Corporate Finance (5 EC) 
Strategic Management (5 EC)


 

 


 

Inschrijving

Voor meer informatie over de inschrijving voor minoren, klik hier.

Contact

Wanneer u nog vragen hebt over de afstudeerrichting Recht en Bedrijsfwetenschappen, kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Bedrijsfwetenschappen.

Laatst Gewijzigd: 17-07-2014