Debat "Wat is een goede universiteit?"

Op 24 november aanstaande (van 20h00 - 22h00) debatteren Rudolf Valkhoff en Andreas Kinneging over de vraag "wat is een goede universiteit?" De bijeenkomst vindt plaats in de Lorentzzaal in het KOG.

Justus Lipsius

Graag willen we u, namens het Leidse dispuut ten faveure van Encyclopedie en Filosofie van het Recht Justus Lipsius, uitnodigen tot het bijwonen van een debat tussen RUDOLF VALKHOFF (als docent betrokken bij de afgelopen Maagdenhuisbezetting) en ANDREAS KINNEGING over de vraag “WAT IS EEN GOEDE UNIVERSITEIT?” Op 24 NOVEMBER a.s. zullen de heren de degens kruisen over dit actuele en belangrijke thema.

Rudolf Valkhoff is wereldberoemd onder de revolutionaire studentengemeente te Amsterdam. Als universitair docent Algemene Cultuurwetenschappen sprong hij op de bres voor beter onderwijs door meer democratie. Hij wordt ook wel de “held van de Maagdenhuis-bezetting” genoemd door de activisten van de “Nieuwe Universiteit”.* Valkhoff gaat de strijd aan met onze professor Rechtsfilosofie Andreas Kinneging. Volgens Kinneging lijkt de universiteit als werkelijke academie, een kweekplaats voor de elite, haast een passé défini. Voor een democratisch instituut waar de massa veredelde beroepsopleidingen volgt, is volgens de conservatief “universiteit” slechts een naam.**

Komt deze gedachtewisseling allen horen en zien op DINSDAG 24 NOVEMBER van 20.00 tot 22.00 in de sjieke LORENTZZAAL in het Kamerlingh Onnes Gebouw te Leiden.


** A. Kinneging, “Over de (opleiding tot een) goede jurist”, in: A. Ellian, T. Slootweg, C. Smith (red.), Recht, beslissing en geweten. Beschouwingen naar aanleiding van Paul Scholten, Deventer: Kluwer 2010, (p. 65-82), p. 78-81.

Laatst Gewijzigd: 23-11-2015