Uitnodiging boekpresentatie

Met genoegen nodigt Elsevier u uit voor de boekpresentatie van Wat te doen met antidemocratische partijen? De oratie van George van den Bergh uit 1936 , door Bastiaan Rijpkema, met een voorwoord van René Cuperus en een nawoord van Paul Cliteur. Het boek zal worden aangeboden aan Boris van der Ham.

George van den Bergh

Wie met geweld een democratie omver wil werpen, zal zich moeten verantwoorden tegenover de rechter. Maar wat wacht politici die binnen de kaders van de wet strijden voor het einde van de democratie? Met een indrukwekkend betoog legde George van den Bergh in 1936 het fundament voor de discussie over de vraag: hoe voorkomt een democratie haar eigen afschaffing?

 

In de veelbesproken oratie spat de urgentie van de pagina’s. Deze nieuwe uitgave maakt Van den Bergh’s tekst, nog altijd sprankelend en geraffineerd, bijna tachtig jaar na dato voor een breed publiek beschikbaar. De uitgave is voorzien van een uitgebreide inleiding door Bastiaan Rijpkema, een voorwoord van René Cuperus en een nawoord van Paul Cliteur.


datum en tijd

De presentatie zal plaatshebben op 11 december om 18.00 uur bij Athenaeum Boekhandel, Spui 14-16 te Amsterdam.

 RSVP graag voor 8 december op  o.v.v. Wat te doen met antidemocratische partijen?

 

Wij stellen uw aanwezigheid zeer op prijs.


 
Arendo Joustra,

Uitgever Elsevier Boeken

Laatst Gewijzigd: 12-11-2014