Freya Baetens over Beroepsprocedures in Internationale Arbitrage

Op 25 november 2015, vond een expert workshop plaats in de Faculteit Rechtsgeleerdheid van Tilburg over het thema Globalisatie van Internationale Arbitrageprocedures: Trends en Implicaties, georganiseerd door Prof. Jamal Seifi, Prof. dr. Ianika Tzankova, en Prof. dr. Morag Goodwin.

Op 25 november 2015, vond een expert workshop plaats in de Faculteit Rechtsgeleerdheid van Tilburg over het thema Globalisatie van Internationale Arbitrageprocedures: Trends en Implicaties, georganiseerd door Prof. Jamal Seifi, Prof. dr. Ianika Tzankova, en Prof. dr. Morag Goodwin. Sprekers waren onder meer Prof. Hans van Houtte, President van het Iran-US Claims Tribunal, Rechter Abdulqawi Yusuf, Vice-President van het Internationaal Gerechtshof, en dr. Norbert Wühler, Chair of the World Intellectual Property Organization (WIPO) Appeal Board en lid van de Kosovo Property Claims Commission.

Dr. Freya Baetens was gevraagd om te bespreken of de creatie van een beroepstribunaal de aantrekkelijkheid van internationale arbitrage zou vergroten. Op basis van analogieën met de Appellate Body van de Wereldhandelsorganisatie en de Optional Appellate Rules van de American Arbitration Association (AAA), concludeerde ze dat dit inderdaad het geval zou kunnen zijn, op voorwaarde dat bepaalde criteria in beschouwing worden genomen, zoals het juridische effect van een succesvol beroep, de toepasselijke omvang en standaard van beoordeling, de aard en compositie van het beroepstribunaal, de tijd- en kostlimieten, en de balans tussen publiek/private belangen.

 


Laatst Gewijzigd: 02-12-2015