Stages immigratierecht

Studenten die praktijkervaring op willen doen op het gebied van het migratierecht kunnen ervoor kiezen stage te lopen. Soms kan een stage gecombineerd worden met het schrijven van een bachelor- of masterscriptie. Hieronder vindt u het aanbod aan actuele en doorlopende migratierechtelijke stages binnen de rechterlijke macht, advocatuur en diverse andere instellingen en organisaties. Voor meer informatie en advies over stagemogelijkheden kunt u contact opnemen met Mark Klaassen van het Instituut voor Immigratierecht (m.a.k.klaassen@law.leidenuniv.nl, tel. 071 527 7420). Mocht u bij onderstaande stage-aanbieders of elders een migratierechtelijke stage (gaan) lopen, laat het ons dan vooral weten. Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen!

Stage Stichting Migratie 3 dagen p/w (28-01-2016)

Stichting Migratierecht Nederland is een kennisinstituut op het gebied van vreemdelingenrecht. De Stichting, die is gevestigd in Amsterdam, voert het secretariaat van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV) en biedt verschillende producten en diensten aan, zoals cursussen voor advocaten, de online databank Migratieweb en de vaktijdschriften Jurisprudentie Vreemdelingenrecht (JV) en Asiel&Migrantenrecht (A&MR). Voor meer informatie zie www.stichtingmigratierecht.nl . Voor de periode van februari t/m juli 2016 zoekt Stichting Migratierecht Nederland een stagiair(e) die in de actualiteit van het migratierecht wil duiken en meewerkt aan de productie van JV en de redactie van Migratieweb. Voornaamste taken: - Ondersteunende werkzaamheden voor het vaktijdschrift JV - Het plaatsen van documenten (m.n. jurisprudentie) in de databank Migratieweb - Het samenvatten van uitspraken - Het verrichten van overige ondersteunende werkzaamheden Functie-eisen: - Je volgt een universitaire opleiding rechten - Je hebt het vak vreemdelingenrecht (of een vergelijkbaar vak) met succes afgerond Stichting Migratierecht Nederland biedt een prettige werk- en leeromgeving en een stagevergoeding van € 300 bruto per maand. Ben je geïnteresseerd, stuur dan vóór 31 januari 2016 een korte motivatiebrief, CV en cijferlijst naar gwestendorp@stichtingmigratierecht.nl .

Stages bij de politie Eenheid Den Haag (09-11-2015)

Studenten criminologie of rechten kunnen via een stage praktijkervaring op doen bij de politie Eenheid Den Haag. De stage kan worden gecombineerd met het schrijven van een bachelor- of masterscriptie.

Wij bieden:
- Een interessante stageplaats met een goede begeleiding.
- Onderzoek doen naar politiewerk in de Eenheid Den Haag.
- Opdrachten uitvoeren die voorvloeien uit het programma Gelijkwaardigheid, Variëteit en Verbinding.

Wij vragen:
- Als stagiair sta je sterk in je schoenen.
- Je hebt het vermogen om te kunnen schakelen en bent stressbestendig.
- Je bent enthousiast.
- Je hebt goede contactuele vaardigheden en bent uiteraard communicatief vaardig.

Voor alle stages geldt dat er een screening zal plaatsvinden. De aanvraag en screening nemen ongeveer 4 tot 6 weken in beslag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ed Faas, ed.faas@politie.nl of mobiel 06-55816899 of met Peter Hofland, stagecoördinator, tel.nr. 06-29592806. De Eenheid Den Haag moedigt in het bijzonder studenten met een multiculturele achtergrond aan om te solliciteren. Indien je geïnteresseerd bent: mail je CV en motivatiebrief naar DHG.Stage@politie.nl.

Juridisch student STUV (24-09-2015)

Studeer je rechten en wil je als medewerker juridische begeleiding werkervaring opdoen op het gebied van het immigratierecht?
Dan is dit jouw perfecte kans!
Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen (STUV) is op zoek naar enthousiaste studenten die op vrijwillige basis het juridisch team willen ondersteunen.

Wij bieden:
Een intensief leertraject in het immigratierecht 
Het opdoen van ervaring  Het in de praktijk brengen van kennis 
Professioneel met cliënten om leren gaan 
Gezelligheid binnen een leuk team

Wij vragen: 
Gemotiveerde student 
Affiniteit met vluchtelingen is een must 
Beschikbaarheid van minimaal 1 jaar 
Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal 
In de tweede fase van de bachelor of masterstudent 
Beheersing van een extra taal is een pré

Indien je geïnteresseerd bent: stuur je CV en motivatiebrief voor 1 november 2015 naar info@stuv-leiden.nl onder vermelding van ‘Sollicitatie medewerker juridische begeleiding’

Oproepkracht Stichting Migratierecht 2 dagen per week (05-08-2015)

Stichting Migratierecht Nederland is een kennisinstituut op het gebied van vreemdelingenrecht. De Stichting, die is gevestigd in Amstedam, voert het secretariaat van de Werkgroep Rechtsbijstand ik Vreemdelingenzaken (WRV) en biedt verschillende producten en diensten aan, zoals cursussen voor advocaten, de online databank Migratieweb en de vaktijdschriften JV en A&MR.
Voornaamste taken:
- Het plaatsen van documenten (m.n. jurisprudentie) in de databank Migratieweb
- Het samenvatten van uitspraken en andere documenten
- Het verrichten van overige ondersteunende werkzaamheden
Functie-eisen:
- Je volgt een universitaire opleiding rechten
- Je hebt het vak vreemdelingenrecht (of een vergelijkbaar vak) met succes afgerond

Voor meer informatie klik hier.

Oproepkracht Stichting Migratierecht 2 dagen per week (05-08-2015)

Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ) (05-08-2015)

De ACVZ is een onafhankelijk reisorgaan dat de regeringen het parlement over migratie adviseert. De commissie bestaat uit tien deskundigen. Zij wordt ondersteund door een secretariaat, dat uit zes beleidsadviseurs, een secretaris, en een adviseur bedrijfsvoering bestaat. De ACVZ brengt (gevraagd en ongevraagd) adviezen uit over voorgenomen wijzigingen van de vreemdelingenwet- en lagere regelgeving en meer algemene beleidsadviezen.

Vacature stagiaire

De ACVZ heeft standaard twee stageplaatsen beschikbaar voor studenten die zich in de laatste fase van hun WO rechtenstudie bevinden of van een andere WO studie waaruit affiniteit met het migratierecht blijkt. Stagiaires draaien bij de ACVZ zo volledig mogelijk mee in de lopende projecten en kunnen die ervaring ook inzetten voor het schrijven van hun masterscriptie. Veel voorkomende taken zijn het uitvoeren van literatuur- en jurisprudentie-onderzoek, het voorbereiden, bijwonen en uitwerken van interviews en werkbezoeken en het schrijven van (delen van) concept adviezen.

Wie zoeken we?

We zoeken enthousiaste, gemotiveerde studenten met aantoonbare kennis van en/of affiniteit met het migratierecht. Studenten die initiatief tonen, secuur werken, beschikken over een goed analytisch vermogen en snel kunnen schakelen. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste. De minimale stage duur bedraagt drie maanden. We verwachten van je dat je minimaal drie, maar bij voorkeur vier dagen per week beschikbaar bent.
Ben je enthousiast en wil je ons kleine, informele team komen versterken, stuur dan je motivatiebrief, CV, cijferlijst en een paper naar de secretaris van de ACVZ, Wolf Mannens (tel: 06-22509186, ) of neem contact met hem op als je nog vragen hebt.

Stage UNCHR (27-05-2015)

De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) biedt bescherming en hulp aan vluchtelingen wereldwijd. UNHCR is één van de grootste humanitaire organisaties ter wereld, met meer dan 8.600 werknemers in meer dan 120 landen, en biedt hulp aan ruim 35.4 miljoen mensen. UNHCR Nederland is op zoek naar een (onbetaalde) stagiair op de protection afdeling voor maximaal zes maanden. Gedurende de stage-periode zul je de Protection Officer bijstaan in zijn activiteiten.

Taken & verantwoordelijkheden
Onder verantwoordelijkheid van de Protection Officer in Den Haag houdt de stagiair(e) zich bezig met de volgende taken: 
Het bijhouden van en onderzoek doen naar ontwikkelingen in wetgeving, beleid en jurisprudentie op het gebied van het asielrecht en de positie van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland; 
Het informeren van het kantoor in Brussel van hetgeen in de Nederlandse pers verschijnt over het Nederlandse asiel- en migratiebeleid; 
Het voorbereiden van antwoorden op informatieverzoeken over vluchtelingenproblematiek afkomstig van overheidsinstellingen, NGOs, particulieren en andere UNHCR-kantoren; 
Het assisteren met de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden van de Protection afdeling van UNHCR Nederland.

Profiel van de kandidaat:
Vergevorderde of (net) afgestudeerde student op het gebied van Rechten, internationaal- en/of Europees recht, Internationale Betrekkingen en Conflictstudies (studenten met een andere studierichting maar met relevante ervaring/kennis kunnen ook solliciteren); 
Studenten of (net) afgestudeerden met een juridische achtergrond zijn een pre; 
In staat zijn om initiatief te tonen, zelfstandig te werk te gaan en flexibel te zijn; 
Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal alsmede zeer goede Engelse spreek- en schrijfvaardigheid; 
Diepgaande kennis van mensenrechten, de Nederlandse politiek, Verenigde Naties en de UNHCR; 
Bij voorkeur kennis van het (Nederlandse) vreemdelingenrecht en bestuursrecht.

Voor meer informatie klik hier.

Luscuere De Jong Wassenaar Dingenouts Advocaten

Fase studie: Masterfase
Locatie: Rotterdam

Werkzaamheden:
Luscuere De Jong Wassenaar & Dingenouts Advocaten is een centraal gelegen Rotterdams advocatenkantoor, gespecialiseerd in regulier migratierecht en sociaalrecht. Wij werken met vier advocaten en drie secretaresses. We zoeken enthousiaste student-stagiaires die de advocatuur in al zijn facetten willen ervaren. Bij ons kan dat.

We helpen veel particuliere cliënten waarvoor je als advocaat letterlijk een wereld van verschil kan maken. We procederen veel en zijn daar ook goed in. Het bieden van perspectief voor de cliënt is daarbij leidend. We denken dat we tot de beste migratierecht kantoren in Rotterdam behoren, maar willen ons zelf altijd verbeteren. Het goed begeleiden van een stagiaire helpt daarbij. Daarbij past een op maat en naar wensen ingerichte stage: van zeer pragmatisch, concrete zaken doen tot aan het bieden van een inspiratievolle omgeving voor theoretisch onderzoek.
We kunnen een stagevergoeding en een onkostenvergoeding bieden.

Contact/informatie: Bel ons op en vraag naar een van de migratierechtadvocaten. Of stuur een korte e-mail met een sollicitatie en cv naar Florimond Wassenaar. Probeer in je e-mail concreet te zijn in je plannen en wensen, en geef aan hoe we je hierbij kunnen helpen.
Telefoonnummer: 010 - 71 44 600
Website: klik hier  
 

Everaert Advocaten

Stageperiode: Maximaal twee maanden
Fase studie: Doctoraalvak bestuursrecht en keuzevak migratierecht afgerond          
Locatie: Amsterdam
Werkzaamheden: Dit advocatenkantoor is gespecialiseerd in immigratierecht (regulier, geen asiel). Je draait zoveel mogelijk met de advocaten mee door besprekingen en zittingen bij te wonen en ondersteunend juridisch werk te verrichten in dossiers. Je woont interne cursussen bij en het jurisprudentieoverleg van de advocaat-stagiaires. Ook ben je van harte welkom bij kantoorborrels en andere sociale activiteiten. Studenten die een scriptie schrijven over een onderwerp dat gelieerd is aan onze praktijk kunnen een "scriptiestage" lopen.
Contact/Informatie: Monirah van Marissing: vanmarissing@everaert.nl, tel: 020 752 32 00 en www.everaert.nl 

UNHCR Geneva and Budapest offices

Stageperiode: Twee tot zes maanden
Locatie: Genève of Budapest

Werkzaamheden: The different departments of UNHCR in the Geneva and Budapest offices offer internships to young people throughout the year. Some family duty field offices also take on interns. The duration of internships normally lasts between two and six months. Internships are offered depending on the availability of meaningful assignments and the needs and capacity of units/offices to receive and supervise interns. There is no deadline for sending in an application form. The kind of work interns are offered depends on UNHCR requirements as well as the qualifications and interests of the applicant. Most interns work on a project which will benefit both them and UNHCR, in fields such as refugee protection (legal), international relations, administration and public affairs.

Solliciteren/meer informatie: website UNHCR

Laatst Gewijzigd: 28-01-2016