Vacatures Staats- en Bestuursrecht

Hieronder volgt een overzicht met vacatures waarbij specifieke kennis van het staats- en bestuursrecht vereist is.

Social media beheerder NJCM (onbezoldigd)

Het Nederlands Juristen Comité voor de mensenrechten is op zoek naar een nieuwe beheerder van social media kanalen. De beheerder is verantwoordelijk voor de Twitter, Facebook en LinkedIn accounts van het NJCM. Hij/zij wordt aangestuurd door een lid van de kerngroep van het NJCM en de uitvoerend directeur van het NJCM.
Voor meer informatie klik hier.

Project assistent gezocht voor het PILP (13-07-2015

Ben je een rechtenstudent (of net afgestudeerd) en wil je je inzetten voor de bescherming van mensenrechten in Nederland? Wil je meer weten over strategisch procederen? Wellicht ben jij dan de juiste persoon om project assistent te worden bij het PILP!  

Wat is het PILP?  

Het Public Interest Litigation Project (PILP) is een nieuw initiatief van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) dat in oktober 2014 officieel van start is gegaan. Het project is een pilot waarmee het NJCM de mogelijkheden van strategisch procederen op het gebied van mensenrechten in Nederland verkent. Het doel van het project is om structurele maatschappelijke en juridische veranderingen in wetgeving, beleid en praktijk te bewerkstelligen. Dat doen we op verschillende manieren, door belanghebbenden, deskundigen en advocaten bij elkaar te brengen, door onderzoek te verrichten of de media op te zoeken en door te procederen. Het kantoor van het PILP is gevestigd in Leiden.  

Wat ga je doen?  
·      Je ondersteunt de projectcoördinator bij zijn werkzaamheden. Zo ga je vaak mee op gesprek met potentiële cliënten, maatschappelijke organisaties, advocatenkantoren en andere partijen. Ook beheer je zijn agenda en maak je afspraken.
·      Je verricht kleine juridische onderzoeken voor de mensenrechtendossiers en rechtszaken en zet andere onderzoeken uit en begeleidt deze.
·      Je beheert de website, waar je zelf ook stukjes voor schrijft.
·      Je staat mensen telefonisch te woord en beheert de inbox van het PILP.  

Wie zoeken wij?   

Wij zoeken een rechtenstudent (of een net afgestudeerde jurist) met aantoonbare affiniteit met mensenrechten, bij voorkeur met een afgeronde bachelor en:
·        een professionele, zelfstandige en flexibele werkhouding;
·        3 dagen beschikbaarheid per week;
·        een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
·        een professionele, zelfstandige en flexibele werkhouding; en
·        goede sociale vaardigheden.
·        Ervaring met het beheren van social media en WordPress is een pre.  

Vanwege het bescheiden budget van het PILP wordt slechts een kleine onkostenvergoeding geboden. We zoeken twee mensen, één voor de periode 17 augustus 2015 tot 14 december 2015 en één voor de periode 14 december 2015 tot 15 april 2016.  

Heb je interesse?  

Stuur dan een e-mail tot 13 juli 2015 met je CV en motivatiebrief naar contact@pilpnjcm.nl.

Als je nog vragen hebt, bel dan met:  

Sarah Asmelash - Projectassistente
Public Interest Litigation Project (PILP-NJCM)
+31 (0)71-527 62 97

Universitair docent Staats- en Bestuursrecht (1,0 fte) (17-04-2015)

Het Instituut voor Publiekrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden zoekt ten behoeve van de afdeling Staats- en bestuursrecht per 1 september 2015 een Universitair docent (1,0 fte).

Voor meer informatie klik hier.

In house dag Raad van State 22 mei 2015 (12-03-2015)

Op vrijdag 22 mei a.s. organiseert de Raad van State een In-Housedag voor (bijna afgestudeerde) rechtenstudenten.

Tijdens de In-Housedag krijgen de studenten de kans om kennis te maken met (het werk van) juristen bij de directie Bestuursrechtspraak en de directie Advisering. Ze wonen een zitting bij van de Afdeling bestuursrechtspraak, waarna je aan de hand van een actueel bestuursrechtelijk geschil zelf aan de slag gaat met een casus. De stukken sturen we je van tevoren op. Je wordt deze dag begeleid door een aantal jonge juristen van de Raad, zodat je de mogelijkheid hebt direct je vragen te stellen over het werken bij de Raad, gaan lunchen met de directies en krijgen meer informatie over de sollicitatieprocedure en arbeidsvoorwaarden. De dag wordt afgesloten met een borrel waarbij alle staatsraden en medewerkers uitgenodigd zijn.

Zit jij in de masterfase van je rechtenstudie en wil je graag een keer achter de schermen kijken bij de hoogste algemene bestuursrechter van ons land? Meld je dan hier aan.

Startend jurist met brede ambities (17-02-2015)

Jij staat aan het begin van een vlammende juridische carrière? Hebt net je studie afgerond en oriënteert je nu op de snelste weg om de wereld te veroveren? Bij ons zet je de eerste stappen. Niet 1, maar 10. En het liefst allemaal tegelijk. Dit ga je doen
Voornamelijk ontdekken wat je leuk vindt. We snappen namelijk dat je nog niet precies weet wat je met je juridische talenten wilt doen, maar wel ontzettend ambitieus bent. Daarom krijg je de kans om te ervaren in welke markten wij werken en waar jíj jezelf ziet werken. Je gaat direct als jurist op project bij de opdrachtgever, maar van tevoren bepalen we samen in welke markt die opdrachtgever actief is. Of dat een (lokale) overheid, zorginstelling, verzekeraar, bank of industrie is. Dat bepalen we op basis van je voorkeur, je studieachtergrond en je competenties, zodat we zeker weten dat jouw opdrachtgever optimaal wordt geholpen met een oplossing voor zijn probleem. En jij iedere dag fluitend naar je werk gaat. Hier worden wij blij van
Natuurlijk, er zijn een aantal voorwaarden om bij ons aan de slag te gaan. Wij werken bijvoorbeeld alleen met hoogopgeleide juridische professionals, allemaal in het bezit van een WO- of HBO-diploma. En je hebt wat relevante werkervaring nodig, bijvoorbeeld bij een rechtswinkel of een inhoudelijke stage. Dat moet ook wel, want onze opdrachtgevers verwachten veel van ons. Maar we zijn vooral benieuwd wie de persoon achter het diploma of de werkervaring is. Hoe jij jouw toekomst als jurist ziet, waar je talenten liggen en wat wij kunnen bijdragen aan jouw ontwikkeling. Daarom gaan we graag een gesprek met je aan. Om elkaar écht te leren kennen. Dit krijg je van ons
Goede arbeidsvoorwaarden, maar dat is logisch. Je krijgt vooral perspectief, de kans om je als jurist en als persoon te ontwikkelen. Een leerzaam project bij een opdrachtgever van naam. Een plek in onze campus, waar je veel vakinhoudelijke kennis opdoet en talenten ontwikkelt die soms net buiten je comfortzone liggen. Inspiratiesessies met topsporters, die jou leren hoe je doelen stelt of als teamspeler het verschil maakt. Een lidmaatschap van Young Eiffel, waar je collega-young professionals ontmoet op borrels, sportactiviteiten of kennisevenementen. En ons hoofdkantoor als basis, waar alle faciliteiten en kennisgebieden aanwezig zijn om jouw carrière samen vorm te geven. Waar onze kok Dennis een superlekkere lunch voor je klaarmaakt als je eens op kantoor bent. Of een diner, als je ’s avonds nog aanwezig bent voor een event of opleiding. Eiffel, Meander 1061, 6825 MJ Arnhem

Laatst Gewijzigd: 14-08-2015