Hulp bij Blackboard

Algemene informatie over Blackboard, korte handleiding, FAQ en contact met de helpdesk.

")

Bij het onderwijs aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid wordt gebruik gemaakt van de digitale leeromgeving Blackboard. Ieder vak wordt ondersteund met Blackboard en heeft dus een eigen site op het internet. Studenten kunnen gemakkelijk vanaf iedere computer, mits deze is voorzien van een internetaansluiting, sheets en andere relevante documenten ophalen, vragen stellen, discussiëren, nieuwsberichten van de docent lezen en digitale opdrachten maken en inleveren.

Wat betekent dit voor studenten?
Het betekent dat studenten, willen zij met succes het onderwijs kunnen volgen, regelmatig op de Blackboardomgeving van hun vak(ken) moeten kijken. De docenten gaan ervan uit dat de op Blackboard geplaatste informatie door de studenten gelezen zal worden.  

 


Inloggen

Ga naar https://blackboard.leidenuniv.nl. Om op Blackboard in te loggen gebruikt u uw ULCN-account: username (s+studentnummer, bijv. “s0123456”) en het bijbehorende password. Bij problemen met het ULCN-account, neemt u contact op met het Onderwijs Informatie Centrum van Rechten, de Frontoffice te Plexus: 071-527 8011 of de ICT- helpdesk van het ISSC: 071-527 8888.
Zie ook de FAQ: http://www.voorzieningen.leidenuniv.nl/ulcn/ondersteuning/faq.html

Na het inloggen komt u in Blackboard op de pagina die valt onder de tab My Institution (zie afbeelding hierboven). Rechts in beeld vindt u een overzicht (My Courses) van de omgevingen waarin u bent aangemeld (d.w.z. ‘enrolled’, zie uitleg hieronder). In het midden staat een overzicht van mededelingen (My Announcements) die recent gedaan zijn binnen de omgevingen van de vakken die u volgt.

Het aanmelden voor een Blackboard omgeving (enrollen)

Klik op de tab Courses rechts bovenaan het scherm. U ziet nu de Course Catalogue aan de rechterkant. Als u de Blackboardomgeving zoekt van bijvoorbeeld een Bachelor vak dat gegeven wordt in het eerste jaar, kies dan achtereenvolgens voor: Faculteit der Rechtsgeleerdheid – Leiden Law School > Browse Categories > ‘juiste academisch jaar’ > Bachelor > ‘juiste opleiding’ > Jaar 1. De lijst met vakken die in deze categorie vallen verschijnt nu in beeld.

NB: na iedere keuze klikt u op ‘Go’. Uiteraard kunt u ook de Search Catalogue functie gebruiken en op studiegidsnummer of de naam van het vak zoeken. Vergeet dan niet de optie ‘Search Entire Catalogue’ aan te vinken.

Als u het vak gevonden hebt en u zich daarvoor wilt aanmelden, dient u op Enroll te klikken. De 'enroll' knop komt tevoorschijn als u klikt op het blokje met de twee omgekeerde pijltjes.

Instructiefilmpjes

Wilt u eerst een instructiefilm zien over het zoeken en/of bladeren in de Course Catalogue alvorens u aan de slag gaat hiermee? Klik dan hier op: bladeren of zoeken.

Het afmelden voor een Blackboardomgeving

Het afmelden voor een Blackboardomgeving gaat door middel van de knop “Un-enroll” die in iedere omgeving te vinden is. Die handeling kunt u niet ongedaan maken. Als u zich per ongeluk hebt afgemeld, dient u contact op te nemen met de helpdesk van Blackboard Rechtsgeleerdheid (zie onderaan).

Let op: de Course Catalogue is geen overzicht van alle aangeboden vakken, enkel van de vakken waarvan een Blackboardomgeving actief is. De Blackboardomgevingen zijn meestal vanaf ongeveer 10 dagen voor aanvang van de betreffende cursus voor studenten beschikbaar, en soms nog wat later. Het vakkenoverzicht per opleiding inclusief vakbeschrijvingen staat op https://studiegids.leidenuniv.nl

Let op
: het enrollen voor een vak in Blackboard is niet hetzelfde als het inschrijven in uSis.

De Blackboard app

Blackboard heeft uiteraard ook een app: “Blackboard Mobile Learn”. U kunt deze applicatie downloaden op uw smartphone (of tablet) via de app stores. Voer na het openen van de app “Leiden University” in in het zoekveld voor scholen. Hierna kunt u met uw eigen ULCN-accountgegevens inloggen. Na het inloggen kunt u een aantal functionaliteiten van Blackboard gebruiken. De app is vooral gericht op het raadplegen van informatie en nieuwsberichten. Niet alle functies die in de desktop versie van Blackboard zitten werken op de app. De app heeft vooralsnog een aanvullend karakter en dient niet als complete vervanging van de Blackboard desktopversie via de browser op uw pc of laptop.

WiFi

Op de faculteit is een draadloos netwerk met toegang tot internet  beschikbaar. Kijk op deze pagina hoe u op het netwerk komt: http://issc.leidenuniv.nl/ict-voor-studenten/.

Vragen/Contact

Via het online vragenformulier kunt u contact opnemen met de helpdesk van Blackboard Rechtsgeleerdheid.

Laatst Gewijzigd: 30-05-2017