Nieuws voor studenten 2011

Spreekuur visitatiecommissie

Zeven verschillende panels leveren de visitatiecommissie van input. Zit jij niet in een van die panels en wil je toch iets melden? Kom dan langs het spreekuur.


Staats-en bestuursrecht BA II vernieuwd

Het vak Staats- en bestuursrecht  is vernieuwd! Vanuit de gedachte dat het bacheloronderwijs leuker moet en kan zijn voor studenten én docenten draaien wij dit collegejaar een pilot: Onderwijs Op Maat. De eerste reacties zijn positief, maar wat hebben we eigenlijk gedaan?


16 februari | ELSA Career Event

Spreek met medewerkers van de advocatenkantoren Boekel de Nerée, Loyens & Loeff en Pels Rijcken tijdens informatieve workshops, een borrel en diner bij het Prentenkabinet.


Agenda

Wat staat er komende tijd in de agenda? Een overzicht van alle lezingen, conferenties, symposia, bijeenkomsten, afstudeerdata, vergaderdata, promoties, oraties e.d. Heeft u aanvullingen voor deze agenda? Mail dan naar de webredactie .


3 februari | Lezing door Austin Dacey

De Amerikaanse schrijver Austin Dacey geeft een lezing voor Justus Lipsius over zijn onlangs verschenen boek The Future of Blasphemy. Dacey is verbonden aan Freemuse, een organisatie die zich inzet voor mensenrechten van musici.


Zomercursussen in Beiroet & Amman

De Nederlandse Instituten voor Academische Studies in Beiroet en Amman bieden deze zomer de volgende drie zomercursussen aan: Interculturele Communicatie, Christelijke en Islamitische Kunst en Architectuur, Libanees Arabisch.


Feestelijke Meijerslezing en nieuwjaarsreceptie

Dinsdag 10 januari 2012 vond de jaarlijkse Meijerslezing en nieuwjaarsreceptie plaats, waar verschillende scriptieprijzen werden uitgereikt. De middag was dit jaar extra feestelijk omdat mr. Ruurt Hazewinkel de Universiteitspenning in ontvangst mocht nemen.


Dies natalis 2015

De Universiteit Leiden bestaat dit jaar 440 jaar en viert op 9 februari haar 88e lustrum in de Pieterskerk Leiden. Belangstellenden zijn van harte welkom de diesviering bij te wonen of live te volgen via een videoverbinding.


Leiden door de bril van een internationale student

Hoe is het om je koffers te pakken, vrienden en familie achter te laten en in Leiden te studeren? Deze vraag wordt beantwoord op The Leidener, een blog voor en door internationale studenten. Blogger Laurence McGivern: ‘We willen mensen laten zien dat Leiden meer is dan een rare plek vol Nederlanders.’