Interessante gastcolleges voor eerstejaars tijdens de Introductieweek

Op maandag 4 september start voor de vijfde keer de Facultaire Introductieweek waarin de Faculteit der Rechtsgeleerdheid haar nieuwe eerstejaars studenten Rechtsgeleerdheid en Criminologie ontvangt.

Doel

De Introductieweek heeft als doel de eerstejaars studenten welkom te heten op de faculteit, hen te begeleiden bij de start van hun juridische of criminologische opleiding en hen te inspireren voor het onderwijs. De Introductieweek bestaat uit verschillende interessante, inhoudelijke en leuke activiteiten. Voor voltijdstudenten (in een tutorgroep) is aanwezigheid in de Introductieweek verplicht. Voor deeltijdstudenten is aanwezigheid niet verplicht, maar zij zijn van harte welkom bij het Taalcollege van Wim Daniels, de gastlezing over Strafzaken in de Media, de Informatiemarkt en de film-met-commentaar/discussie-na. Zie het programma dat binnenkort wordt gepubliceerd op deze omgeving.


Programma

De kennismaking start met een introductiecollege voor de studenten. Taalgoeroe Wim Daniëls geeft een taalcollege waarin hij in zal gaan op de rol en het belang van taal tijdens de studie. Ook wordt een interactieve gastlezing gegeven door enkele bijzondere gastsprekers. Later in de week staat een informatiemarkt met allerlei interne en externe verenigingen en instanties op het programma. Daarnaast brengen de studenten tijdens de Introductieweek een bezoek aan de filmzalen van het Trianon waar zij een juridische film bekijken. In deze film komen verschillende juridische en ethische dilemma’s en thema’s aan de orde. Na afloop van de film spreken de studenten en docenten hierover.

Het programma volgt binnenkort.

LLP

Gedurende de Introductieweek vinden ook de eerste drie LLP-bijeenkomsten plaats voor voltijdstudenten in een tutorgroep. Hierbij leren de studenten elkaar en hun docent- en studenttutor kennen, worden zij geïnformeerd over het facultaire leven, is er aandacht voor taal en de taaltoets, en vindt een instructie plaats voor het zoeken in de wet en het lezen van jurisprudentie. Deeltijdstudenten volgen om roostertechnische redenen geen LLP. Hen wordt aangeraden de LLP-syllabus (behorend bij hun studierichting, Juridische opleidingen of Criminologie) aan te schaffen, en deze te bestuderen ter voorbereiding van en in aanvulling op het onderwijs in de vakken. Zie de e-Studiegids.

Laatst Gewijzigd: 26-06-2017