Investeringsbescherming (TTIP) en onze rechtsstaat

Hoe verhouden ISDS, ISC en andere vormen van arbitrage zich tot de publieke rechtspraak? Op donderdag 16 juni organiseert Europarlementariër Agnes Jongerius, in samenwerking met ELSA Leiden, een debat over dit onderwerp.

De handelsverdragen tussen Europa en de Verenigde Staten (TTIP) en Canada (CETA) zorgen voor veel discussie over private investeerderstribunalen. Deze vorm van arbitrage staat bekend als ISDS. Hoogste tijd om daar vanuit een juridisch perspectief over in debat te gaan. Want hoe verhoudt ISDS zich tot onze democratie, soevereiniteit en publieke rechtspraak? Is het voorstel van de Europese Commissie om het ISDS systeem te vervangen door een Investment Court System in deze zin een verbetering?

Met een panel van experts, Prof. Snijders, Mr. Dr. Tans en Mr. Dr. Ankersmit, gaan we op zoek naar de antwoorden. Het debat wordt, in samenwerking met ELSA Leiden, georganiseerd door Europarlementariër Agnes Jongerius. Je bent van harte welkom om daarbij te zijn en mee te discussiëren in het Klein Auditorium in het Academiegebouw om 16.00 uur."


Laatst Gewijzigd: 09-06-2016