LLM behalen in Amerika? Kom naar de informatiebeurs

Op dinsdag 1 november van 18.00- 21.00 uur organiseert het Fulbright Center voor de tweede keer een informatiebeurs voor studenten en jonge juristen die, na het (minimaal) behalen van hun mastergraad in Nederland,  in de Verenigde Staten een LLM graad willen behalen.

Voor de toelating tot Amerikaanse LLM-opleidingen is in de regel een Nederlandse mastergraad in de rechten een vereiste. In die zin vormen deze scholen geen concurrentie voor de eigen opleidingen. Gezien de interculturele competenties die de studenten hiermee verwerven en de mogelijkheid om met een LLM graad en het eventueel af te leggen Bar Exam in de VS te kunnen praktiseren, bewijst de Nederlandse universiteit hen een goede dienst door hen op deze informatiemarkt te wijzen. Op de beurs zullen 19 zeer goed aangeschreven Law Schools aanwezig zijn. Amsterdam is de eerste stop van deze Law Schools, hierna zullen zij nog Brussel, Parijs, Oslo, Wenen, Zagreb en Dublin aandoen. 

Inschrijven

Het evenement vindt plaats nabij Amsterdam Centraal Station. Inschrijving via de website van het Fulbright Center. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Na inschrijving ontvangt men nadere informatie over de locatie van het evenement.

Fulbright-beurs

Mochten de kosten van deze opleidingen een bezwaar vormen, dan kunnen studenten een Fulbright-beurs aanvragen. Met ingang van het programma jaar 2017-2018 zijn de beurzen verhoogd naar $20.000. De deadline voor beursaanvragen in de categorie studenten is 28 januari 2017.

Zie hier voor nadere informatie

Laatst Gewijzigd: 13-10-2016