Dr. R. Heinsch

Functie:
  • Universitair hoofddocent
Expertise:
  • Internationaal strafrecht


Telefoon: +31 (0)71 527 7581
E-Mail: r.w.heinsch@law.leidenuniv.nl
Faculteit / Onderdeel: Faculteit Rechtsgeleerdheid, Instituut voor Publiekrecht, Internationaal Publiekrecht
Werkadres: Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B126


")

Dr. Robert W. Heinsch, LL.M. werkt als universitair hoofddocent voor het Grotius Centre for International Legal Studies van de Universiteit Leiden. Eerder was hij onderzoeksassistent bij de afdeling internationaal en europees recht van de Universiteit van Keulen en werkte hij bij het Law Centre for International and European Cooperation van diezelfde universiteit. Hij heeft ook als Legal Officer gewerkt voor de vicepresident van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag, en als juridisch adviseur bij de afdeling internationaal recht en internationale instituties van het hoofdkantoor van het Duitse Rode Kruis, gevestigd in Berlijn.   

Robert Heinsch was gastdocent internationaal strafrecht en internationaal humanitair recht aan de Ruhr-Universität Bochum, en was werkzaam bij het Institute for International Law of Peace and Armed Conflict(IFHV). Hij is correspondent van het German Journal of Peace and Armed Conflict (JILPAC); lid van de Duitse Werkgroep voor Internationaal Strafrecht; lid van de United Nations Association (UNA) van Duitsland; en lid van de Duitse afdeling van de International Law Association (ILA).

Dr. Heinsch is gepromoveerd aan de Universiteit van Keulen, en heeft zijn master behaald aan de University of London. Hij heeft zijn eerste en tweede staatsexamen behaald, waarmee hij gekwalificeerd is voor alle juridische beroepen in Duitsland. Hij is gespecialiseerd in internationaal publiekrecht (algemeen), de bronnen van het internationaal publiekrecht, het gebruik van geweld, internationaal humanitair recht, en internationaal strafrecht.  

Laatst Gewijzigd: 10-06-2016