Extra uitdaging Bachelor

HC Law

Studeer jij als eerstejaarsstudent bij een van de drie juridische bachelor opleidingen (Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Fiscaal recht) en zoek je meer uitdaging in je studie en wil je qua onderwijs, onderzoek en rechtspraktijk veel meer uit jezelf halen?


Honours Classes

Een Honours Class is een (meestal) Engelstalige cursus van 12 colleges, verzorgd door telkens een andere prominente (soms buitenlandse) gastdocent, uit wetenschap of praktijk. Deze Honours classes bieden bijzonder getalenteerde en gemotiveerde derdejaars bachelorstudenten een extra uitdaging.


Minoren in Leiden

Er zijn ca. 50 verschillende minoren ontwikkeld, op de meest uiteenlopende vakgebieden, van 'Oude culturen van de Middellandse Zee' tot 'Modern drug discovery' en 'Sound of the 21st century'.


Mordenate College

Mordenate College is een stichting die zeer goede studenten de kans geeft hun juridisch talent maximaal te ontplooien door hen in moreel, financieel en wetenschappelijk opzicht te ondersteunen.


Hall of Fame

Studenten aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid met een negen of hoger voor hun bachelorscriptie, krijgen, met hun goedvinden, een eervolle vermelding op de facultaire website.